Barion Pixel
Betelt
Közepes
straighten 25 km
schedule 6 óra
10 500 Ft/fő
event
2024.06.09. V
Vannak még szabad helyek.
place more_vert flag
Gyerekbarát
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
family_restroom
Családbarát
shopping_cart
Bolt a közelben
local_parking
Parkoló

Zebegény - Vác kenutúra

rowing

Karbon lábnyomunkat csökkentve, Vácról menetrend szerint vonattal érkezünk Zebegénybe. A kellemes Duna parti fövenyt, a strandot a vasútállomásról egy rövid sétával közelítjük meg.

 

Túra leírás

A találkozó a zebegényi Duna parti strandon lesz, innen indul a túra. A parton beosztjuk a kenuk legénységét, majd kerül kiosztásra a felszerelés, amely kenukból, kenulapátokból, mentőmellényekből és a Hajózási Szabályzat által előírt kötelező felszerelésből áll. A biztonság- és evezéstechnikai tudnivalók megismerése után a hajóegységek vízre szállnak és elindul a túra a Dunakanyar meghódítására. Evezés közben megcsodálhatjuk a felettünk magasodó a Dunakanyar emblematikus csúcsait – a Szent Mihály-hegy és a Prédikálószék, Dömös és Nagymaros között kanyarodik a folyó, felettünk láthatók az évezredek óta lakott Remete-barlangok, szemben pedig a Salamon-torony és a visegrádi Fellegvár messziről felismerhető sziluettje. Nagymaroson állunk meg először pihenni, ahol lehetőség van egy jó hekkezésre, strandolásra is. Innen folytatjuk az utunkat Verőce felé, ahol a második megállónk vár ránk.  Ez a partszakasz is kiválóan alkalmas fürdőzésre és akár egy fagyi elfogyasztására. Innen már csak egy rövid evezés van hátra a vízitúrából, amelyet Vác felé folytatunk tovább. Túránk célja a gyönyörű főtérrel ékes barokk város. A mesebeli nevű Burgundia városrész peremén található víziturisztikai bázis, itt szállunk partra.

Időrend
Találkozó Zebegényben9.00
Indulás a kenukkal9.45
Érkezés Vácra16.00
Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. A túrákon hajónként egy darab vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapká, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.