Barion Pixel
Betelt
Könnyű
straighten 28 km
schedule 3 óra
11 000 Ft/fő
event
2024.07.23. K
Vannak még szabad helyek.
place
outdoor_grill
Grill
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
shower
Zuhanyzó
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés
charging_station
Telefontöltés
wifi
WIFI

Tokaj körtúra e-kerékpárral

electric_bike

Az emblematikus látványt nyújtó Kopasz-hegyet tekerjük körbe és másszuk meg. A túra a Tokaji Vízitúra Központból (Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.)  indul. Az új kerékpárúton teljes biztonságban tekerhetünk az autóforgalomtól nem veszélyeztetve. Tokajból Tarcal felé indulunk, az első állomásunk az Áldó Krisztus szobor.

Túra leírás

A 9 méter magas szobor vigyázza a Hegyalja és az Alföld találkozásánál elterülő, szemet gyönyörködtető tájat. Innen a Bányatóhoz tekerünk, ahol a legnagyobb nyári melegben is kellemeset hűsölhetünk. A településre visszatérve a ráfordulunk a TV-toronyhoz vezető útra, amely a Kopasz-hegy csúcsára vezet. A kilátás innen is csodás, majd egy élvezetes suhanás vár ránk vissza Tarcalra. Nyugati irányba indulva a következő célunk a dombtetőre épült Szent Teréz kápolna. Itt is hasznát vesszük az elektromos meghajtásnak, mert ez már a harmadik magaslat, amire felkaptatunk ma. A kilátás innen is lenyűgöző. Innen az egykor működő vulkánt, a Kopasz-hegyet északról megkerülve érünk Bodrogkeresztúrra, ahol a negyedik emelkedős szakasz vár ránk - a Bodrogzug panorámáját kínáló kilátópontra. Ha ezt is begyűjtöttük, akkor a folyó mellett vezető új kerékpárúton térhetünk vissza Tokajba, bezárva a kört.

Útvonal

Tokaj - Tarcal - Teréz Kápolna - Bodrogkeresztúr - Tokaj

Időrend
Találkozó a Tokaji Vízitúra Központban9.00
Indulás 9.45
Teréz Kápolna11.00
Bodrogkeresztúr11.45
Tokaji Vízitúra Központ12.30
Fontos tudnivalók

Gyerek résztvevők: A kerékpáros túrákon 12 éves kor alatt sajnos nem tudtok részt venni. 12 éves kor felett felnőtt "S"-es méretű kerékpárt kaptok. Bízunk benne, hogy az már éppen jó lesz nektek. :)

E-bike és túravezetés: A túra ára tartalmazza az e-kerékpárbérlést, a túravezetést, a biztonságtechnikai oktatást. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.