Barion Pixel
Betelt
Könnyű
straighten 15 km
schedule 5 óra
8 000 Ft/fő
event
2024.05.19. V
Vannak még szabad helyek.
place
Dunasziget
Gyerekbarát
fastfood
Büfé
restaurant
Étterem
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
wifi
WIFI

Szigetközi körtúra - túrakenus kalandozás a zegzugos cikolai ágrendszerben

rowing

A szigetközi ágrendszer legváltozatosabb, ágas-bogas, bújkálós, néhol lassan, néhol vadul rohanós vizein túrázunk ezen a napon. Ez a Cikolai- ágrendszer. Túravezetőnk született szigetközi, úgy ismeri a vizet, mint a tenyerét. A túra során kenukkal evezünk, ajánljuk kezdőknek is, de azért egy kicsit legyetek bevállalósak. Igazi egész napos élmény, garantáltan feltöltődve térsz haza a vízitúráról. Fogunk látni hallépcsőt, vízimadarakat, ha szerencsénk van nutriát és hódot. A túra körtúra, a Kisvesszős kikötőből indulunk és oda is érünk vissza.

Időrend és útvonal

A cikolai ágrendszerben evezünk körtúra jelleggel. 

Találkozó9:00
Indulás9:45
Fordulópont, pihenő, stb.12:00
Érkezés, túra vége15:00
Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. 14 éves kor alatt kétszemélyes hajóban tudnak a túrán részt venni, egyik szülővel együtt. Felső korhatár nincsen. A részvétel saját felelősségre lehetséges. A túrákon vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapkát, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.

Vízbiztonság: A biztos úszástudás a túrán való részvétel feltétele.