Barion Pixel
Betelt
Közepes
straighten 9.5 km
schedule 4 óra
15 500 Ft/fő
event
2024.06.25. K
Vannak még szabad helyek.
place
outdoor_grill
Grill
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
shower
Zuhanyzó
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés
charging_station
Telefontöltés
wifi
WIFI

Szegi Bike & Kenu túra

rowing electric_bike

A Tokaji Vízitúra Központból((Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.) induló kerékpártúránkon egy új kerékpárúton tekerünk a Bodrog folyó mellett Az első állomásunk Bodrogkeresztúr, ahol felett található kilátópontra tekerünk fel - jól fog jönni az elektromos rásegítés a meredek szakaszon.

Túra leírás

A túra első megállója a Bodrogkeresztúri kilátó - jól megérdemelt jutalomként, az út végén vár a Bodrogzugra nyíló páratlan kilátás. A kilátópontról mesés panoráma tárul elénk Sárospatak és a Bodrogzug irányába – a látvány főleg tavasszal felejthetetlen, amikor megcsodálhatjuk a folyó elöntött árterének látványát, vagy ősszel, amikor az ártérről felgomolygó párafelhők segítik az aszúsodást a Hegyalja szőlőiben. Innen a hangulatos Bodrogkisfaludra tekerünk, ahonnan már nagyon közel van utunk célja, a Szegi Vízibázis. Szegiben ne hagyjuk ki Közép-Európa legnagyobb pincerendszerének megtekintését egy vezetett túra keretében. A következő megállónk a Szegi Vízibázis fűzfák alatt várnak már bennünket a kenuk. A túravezetők kiosztják az evezőket és a mentőmellényeket, a felszerelésünket vízálló zsákokba pakolhatjuk. A rövid evezéstechnikai oktatás után evezünk vissza Tokajba, de menet közben megállhatunk a Bodrog-parti Lebuj-kanyarban egy frissítőre. A túra a Tokaji Vízitúra Központ stégnél ér véget, itt majd szállunk partra.

A túra ára tartalmazza a felszerelésbérlést(kerékpár, kenu, evezőlapát, mentőmellény, kötelező felszerlés), a túravezetést, a biztonságtechnikai oktatást és a kerékpár és hajószállítás díját is. A vízitúra önállóan is teljesíthető a VíziKék applikáció segítségével.

Útvonal

Tokaji Vízitúra Központ (TVK) - Szegi Tiszapart - TVK

Időrend
Találkozó a TVK-ban9:00
Indulás e-bikeokkal10:00
Érkezés Szegi Tiszapartra11:00
Kenukba szállás11:30
Érkezés vissza a TVK-ba13:00
Fontos tudnivalók

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon gyermekek 6 éves kortól vehetnek részt. A túrákon hajónként egy darab vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Gyerek résztvevők: A kerékpáros túrákon 12 éves kor alatt sajnos nem tudtok részt venni. 12 éves kor felett felnőtt "S"-es méretű kerékpárt kaptok. Bízunk benne, hogy az már éppen jó lesz nektek. :)

E-bike és túravezetés: A túra ára tartalmazza az e-kerékpárbérlést, a túravezetést, a biztonságtechnikai oktatást. 

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap elleni védelem miatt pedig sapka és naptej, illetve nyáron szúnyogriasztó javasolt.  Fontos, hogy minden túrára készüljünk minimum 1 liter ivóvízzel.