Barion Pixel
Betelt
Könnyű
straighten 5 km
schedule 2 óra
8 000 Ft/fő
event
2024.05.19. V
Vannak még szabad helyek.
place
Rába Vízitúra Központ, Csákánydoroszló
Gyerekbarát
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
shower
Zuhanyzó
family_restroom
Családbarát
shopping_cart
Bolt a közelben
hotel
Szállás
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés

Kedvcsináló raft túra a Rábán

rowing

Vízitúráink a Rába vadregényes és gyönyörű szakaszán haladnak: a partmenti nyárfa ligetekben énekesmadarak dalolnak, a sekély vizekben szürkegém halászik, a víz felett a türkiz színű jégmadarak suhannak, a leszakadó partfalakon partifecskék és gyurgyalagok sürgölődnek. A túrán igazán eggyé válhatunk a természettel, élvezzük a víz hullámzását, a lágy, nyári szellőt és hallgathatjuk a minket körülvevő érintetlen természet hangjait. 

Túra leírás

A túrára a Rába Vízitúra Központból indulunk, és a végén oda is érkezünk vissza. A helyszín Csákánydoroszló és Ivánc közti úton a Rába-híd mellett található. Autókat a parkolóban lehet hagyni, a Vízi Vándor Természetvédelmi Központ recepciójánál kell bejelentkezni. Innen a túraszervező kisbuszával megyünk a beszállóponthoz, és indulunk a Rába kanyarulatok meghódítására.

Biztonságos raft csónakokkal vágunk neki a Rába egy nyugodt, de annál szebb szakaszának. Mentőmellényt, lapátot, vízhatlan zsákot is biztosítunk. A túrákat tapasztalt és szakképzett vízitúravezetőkkel teljesítik a résztvevők. Túráinkat 6 éves kortól bárkinek ajánljuk, aki szeretne részt venni egy kalandos, izgalmas és aktív élménygyűjtésben. A raft hajók hatszemélyesek, a vízitúrát vezető kormányoson kívül öten tudtok kényelmesen ülni egy csónakban.

A túra időtartama

1,5 óra (a vízen töltött idő kb. 50 perc) Vízre szállás előtt egy rövid oktatást kap mindenki a vízen történő túrázáshoz.

Időrend
Találkozó10:00
Oktatás10:15
Indulás10:40
Érkezés12:00
Program vége12:30

Minimális létszám

Egy-egy időpontban min. 4 fő jelentkezése esetén indítunk túrát.

Szükséges ruházat

A beszállás nem épített kikötőponton, hanem természetes partszakaszon történik, ezért kérjük, hozzatok magatokkal váltócipőt, igény esetén fürdőruhát és törölközőt, de mindenképpen olyan öltözéket, ami könnyen tisztítható és kényelmes. Napsütés esetén pedig ivóvizet, naptejet és fejfedőt! 

Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. A túrákon hajónként egy darab vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapkát, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.