Barion Pixel
Betelt
Közepes
straighten 14 km
schedule 4 óra
8 500 Ft/fő
event
2024.07.16. K
Vannak még szabad helyek.
place more_vert flag
Túristvándi
Gyerekbarát
family_restroom
Családbarát
local_parking
Parkoló

Öreg-Túr Túra Kölcse-Túristvándi

rowing

Kezdő vízitúrázók számára is tökéletes választás a sekély vizű, keskeny medrű Túr folyó. Lassú sodrásának köszönhetően, a vízitúrázás alapjait biztonságosan sajátíthatod el. Csak kalandvágyra és egy nagy adag kitartásra van szükség (mivel több órát fogunk a kenuban tölteni), de cserébe gyönyörű tájakat ismerhetsz meg és maradandó élményekkel távozhatsz!

A vízminőség Magyarország legjobbjai közé emeli a folyócskát, így nyugodtan lehűtheted majd magad.

Az Öreg Túr kanyargósága nagyon hamar bemutatkozik a Kölcse-Túristvándi kenutúra távon, itt aki egy egyenes szakasz talál, az eltévedt és már valószínűleg valahol a Tiszán evez. 🙂 Minden percben valami új jön velünk szembe, a vadkacsák ezen a részén a Túrnak, már teljesen hozzászoktak a kenutúrázókhoz. Nem fognak elrepülni, amikor iszonyatos evezőmozdulatokkal elhúzunk mellettük. Aki jól figyel, a vízitökök között egy-egy tavirózsát is megpillanthat. A kenutúra során itt sem bővelkedünk a megállóhelyekben, de azért lesz egy kis pihi. Na meg hát az aktív pihenés épp ettől szép, a kellemes fáradtságtól. Az élmények és a látnivalók pedig minden egyes lapátcsapásért kárpótolnak majd.

Itt is elmondanám, amit minden vízitúránknál, hogy környékünk nagyon gazdag a látványosságokban, ha már erre jártok érdemes felfedezni a tiszakóródi „Nagybukót”, Nagyartban a Luby kastélyt, Szatmárcsekét… 

Időrend
Találkozó9:45
Indulás10:30
Forduló, pihenő12:00
Érkezés, túra vége15:00