Barion Pixel
Betelt
Könnyű
straighten 8 km
schedule 3 óra
8 900 Ft/fő
event
2024.06.22. Szo
Vannak még szabad helyek.
place
outdoor_grill
Grill
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
shower
Zuhanyzó
family_restroom
Családbarát
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés
charging_station
Telefontöltés
wifi
WIFI

Lebuj-kanyar SUP túra

surfing

Ez a könnyű SUP túra kiváló ízelítőt nyújt a Bodrog folyó vízitúráiból. A lassú, biztonságos folyón a kezdők és a családdal túrázók is emlékezetes élményeket szerezhetnek.

Túra leírás

A túra a Tokaji Vízitúra Központból(Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.) indul, egy evezéstechnikai oktatást követően. Innen a folyásiránnyal szemben evezünk körülbelül egy másfél órát, hogy a folyót kísérő galériaerdők árnyékában a legendás Lebuj-kanyarhoz érkezzünk. Az itt található csárda nagyon népszerű kerékpártúra megállóhelynek is számít – nem véletlenül. Partra szállás után elsétálunk a csárdába egy frissítőre vagy esetleg egy korhely halászlére, majd újra vízre szállunk és a lassan hömpölygő Bodrog hátán csorgunk vissza a Tokaji Vízitúra Központba. A túra kezdők számára is javasolt, hiszen ezen a lassú folyású Bodrog-szakaszon bizonságos körülmények között sajátíthatják el a SUP deszkán evezés fortélyait.

A vízitúra ára tartalmazza a felszerelésbérlést(SUP deszka, evezőlapát, mentőmellény, kötelező felszerlés), a túravezetést, a biztonságtechnikai oktatást. A vízitúra önállóan is teljesíthető a VíziKék applikáció segítségével.

Útvonal

Tokaji Vízitúra Központ - Lebuj-kanyar (pihenő és büfé) - Tokaji Vízitúra Központ

Időrend

Találkozó10:00
Indulás11.30
Pihenő után vissza12:30
Vissza érkezés14:00
Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. A túrákon hajónként egy darab vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapká, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.

(Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.)