Barion Pixel
Betelt
Könnyű
straighten 95 km
schedule 72 óra
59 000 Ft/fő
place
Harkány
Gyerekbarát
local_bar
Bár
restaurant
Étterem
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
shower
Zuhanyzó
family_restroom
Családbarát
hotel
Szállás
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés
wifi
WIFI

Kerékpáros wellness hétvége a Dráva mentén

directions_bike electric_bike

Kerékpáros hétvége harkányi szállással. Könnyű túra, alig van benne szint, hiszen a Dráva folyó síkságán halad. Kulturálisan és természeti szempontból is sok látnivalót takar. A túra nagyrészt kerékpárutakon, és alsórendű utakon halad, ahol alig van forgalom, akár gyerekekkel is megtehető túra. SZÉP kártyával is fizetheted! Az első napra Harkányi Gyógyfürdő belépőt biztosítunk.

1. nap

Érkezés Harkányba, egyénileg, szállás elfoglalás

2. nap

Kerékpártúra az Ős-Dráva Látogatóközponthoz, több százéves templomok nyomában, Útvonal: Harkány- Drávaszabolcs – Szaporca Ős-Dráva látogatóközpont - Kémes- Adorjás- Kórós- Rádfalva- Diósviszló- Márfa- Harkány (Táv: 55 km)

3. nap

Kerékpárral a Drávához, Siklósi Vár. Útvonal: Harkány – Drávaszabolcs – Matty - Siklós – Harkány (Táv: 40 km), hazautazás egyénileg.

Részletek

Utazás: Harkányba egyénileg

Szállás: 3*-os Hotelben, 2 ágyas szobákban. Egyágyas felár standard egyágyas hotelszobában: 12.000 Ft/fő/2 éj. A szállás 250 m-re található a Harkányi Gyógyfürdőtől.

Étkezés: a részvételi díj tartalmazza a reggelit is! A kerékpártúrákra szendvics és innivaló (minimum 1 liter/fő) szükséges. A szállás közelében több étterem is található, ahol lehet vacsorázni. 

Kerékpárbérlés - Elektromos kerékpárok: a túra teljesíthető saját kerékpárral, amit hoztok, de elérhetőség van a helyszínen bérlésre is. Gyerek kerékpárokat a helyszínen nem tudunk biztosítani, ezt nektek kell hozni.  E-bikeal nagyon könnyű tekerni és hosszabb távolságokat megtenni vele. Ezen kívül hagyományos kerékpárok is bérelhetőek. A hagyományos kerékpár díja 5.000 Ft/nap, az elektromos kerékpároknak 8.000 Ft/nap. A kerékpárbérlést a túra ára nem tartalmazza

Kerékpárút: a Dráva mentén a kerékpáros utak többnyire aszfaltozottak, de előfordulnak földutas szakaszok is. A túra részben a Dráva gáton és alsóbb rendű utakon halad, de nagyon rövid földesútra is számítani lehet, ha kimegyünk a Kisinci-tóhoz, vagy a Dráva ártéri erdeibe. Mi javasoljuk, hogy trekking kerékpárt hozz erre a túrára, de jó megoldás lehet az is, ha egy picit vastagabb gumival készülsz az útviszonyokra.

Látnivalók