Barion Pixel
Betelt
Közepes
straighten 16 km
schedule 5 óra
9 900 Ft/fő
event
2024.08.11. V
Vannak még szabad helyek.
place
Gyerekbarát
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
family_restroom
Családbarát
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés

Kenuval a Vén-Dunán

rowing

A Kajak-Kenu Pontról indulva kievezünk a Dunára. Majd a Türr-István híd alatt áthaladva, elevezve Baja legnagyobb homokpadja mellett befordulunk balra a Vén-Dunába, ahol 5 km-t tudunk körbe evezni. Befelé haladva gyenge folyású a víz.

 

Túra leírás

Félútnál a Cserta-Duna torkolatához érünk, ahova 400 cm feletti vízállásnál tudunk beevezni. Tovább haladva egy kis szigetet érünk el, ahol ki is lehet szállni, enni, fürdőzni lehet.

Ha innen tovább megyünk, akkor egy kereszt kőgáthoz érünk, amin megfelelő vízállásnál át lehet evezni. Ez a vízfelület táplálja a Vén-Dunát vízzel. Óvatosan evezzünk ezen a szakaszon, mert nagyon mély itt a víz. Cserébe csodálatos növény és állatvilág tárul elénk.

Ha itt tovább megyünk akkor a Dunán csoroghatunk le egészen Bajáig. Közben több homokzátonyon is sütkérezhetünk, ha a vízállás is engedi. Vagy a kőgát előtt visszafordulhatunk és a Vén-Dunán keresztül jutunk vissza a Duna főágába. A Türr István kilátónál fordulunk be a Sugovicába, majd 2,5 km után érjük el a kiinduló pontunkat. Közben gyönyörködhetünk a csodálatos Bajában, a kikötőben, a Szentháromság térben a vízről.

Útvonal

Baja Kajak-Kenu Pont - Türr István híd - Cserta-Duna - Baja Kajak-Kenu Pont

Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. A túrákon hajónként egy darab vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapká, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.