Barion Pixel
Betelt
Könnyű
straighten 12 km
schedule 5 óra
8 000 Ft/fő
event
2024.08.03. Szo
Vannak még szabad helyek.
place
Felsődobsza
Gyerekbarát
fastfood
Büfé
restaurant
Étterem
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
family_restroom
Családbarát
hotel
Szállás
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés
charging_station
Telefontöltés
wifi
WIFI

Hernád kalózai kenutúra

rowing

A Hernád folyó Magyarország legvadabb szelíd vize. Gyors sodrás, kanyargós meder, szigetek, gázlók, omladékos magas partok, zúgók, kalózok, fosztogatók és egyéb veszélyek várnak még ezen a folyón. Persze csak mértékkel. 😊

Túra leírása

●      Felsődobsza vízerőmű és Pere települések között a Hernád úgynevezett duzzasztott víz, így sodrása jelentősen lecsökken, de szépségéből semmit sem veszít. Kezdők számára is könnyen teljesíthető, izgalmas folyószakasz, de a haladók is találnak kihívást benne.A szigetek és a vízpart növényzete ritka madaraknak, emlősöknek és ízeltlábúaknak adnak élőhelyet.

Ez nem csak egy egyszerű kenuzás, hanem kincskeresés

Bírtokunkba jutott egy ősi térkép, amelyen kalózok jelölték be elrejtett kincsüket. Minden résztvevőnek lehetősége lesz részt venni a kalandban. De nem lesz egyszerű, mert kurázsi, kitartás és haramiához illő észjárás kell hozzá.

Perei állomásunkon lehetőség van étteremben elfogyasztani megérdemelt ebédünket igény szerint vagy feltölthetjük készleteinket a helyi boltban. 

A hazavezető úton már könnyebb dolgunk lesz. A víz sodrása segíti haladásunk, így lesz idő napozni, strandolni a biztonságos lagúnákban.

Útvonal

Felsődobsza - Pere - Felsődobsza

Időrend
Találkozó Felsődobszán9.00
Indulás kenukkal9.30
Megálló Perén12.00
Indulás vissza13.00
Érkezés a Felsődobsázra vissza15.00
Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége:  Túráinkon 6-12 éves korig szülői jelenléttel és felügyelettel vehetnek részt gyerekek. 12 éves kortól szülői engedélyhez kötött a részvétel. A túrákon hajónként egy darab vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, de tapasztalt vizitúrázóknak is tartogat kihívásokat a Hernád.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapkát, szemüveget, naptejet, illetve szúnyogriasztót. Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.