Barion Pixel
Betelt
Közepes
straighten 37 km
schedule 4 óra
13 200 Ft/fő
event
2024.08.20. K
Vannak még szabad helyek.
place
Szentendrei Erdészet
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés

Fel a Király-kúthoz és tovább a Prédikálószékre

electric_bike

Kíváncsi vagy, milyen titkokat rejt a Visegrádi-hegység szíve, de azért nem hajtanád szét magad? Ez a közepes nehézségű e-bike túra pont neked szól: vadregényes erdei ösvények, technikás lejtők és emelkedők, de azért a komfortzóna határain belül.

Túraleírás

Ha nem ijeszt meg a nyitó kaptató, amely rögvest egy négyszáz méteres szintemelkedéssel indít, neki is indulhatsz a túrának. A Szentendrei Erdészettől egy szuszra tekerünk fel a Lajos-forrásig, ahol mindig jóleső, hűvös víz csobog a kifogyhatatlan kútból. Innen már nagyon közel az emelkedő teteje, a Lom-hegy, ahol kis kitérővel megnézheted az egykori légvédelmi bázis maradványait.

A Tölgyikreken át lágyan hullámzó, szintező erdészeti földúton jutunk el Pilisszentkereszt fölé, a Fagyos-Katonához, ahol éles jobbkanyarral fordulunk rá utunk legszebb szakaszára, a Királykúti útra. Ez rejtelmesen tekereg az Öreg-vágás oldalában, a Bükkös-patak vadregényes völgye felett, majd az Ispán-réten átvágva érkezünk meg a hegység egyik legmeghittebb helyéhez, a Király-kúti-kunyhóhoz. Széles kanyarral tekerünk át a völgy túloldalára (az úttól balra, száz méterre az erőben fakad a gyakran kiszáradó Király-kút), ahonnan a Prédikálószékre vezet tovább utunk. A csúcsra érve, pihenésként felmászunk a kilátóba, ahonnan hazánk egyik legszebb panorámája tárul elénk. Miután kigyönyörködtük magunkat a Dunakanyar látványában, visszaereszkedünk a Bükkös-patak völgyébe.

Nemsokára elérünk a Sikárosi-rét fölé, ahol nem a hívogatóan lejtő egyenest választjuk, hanem a balra felfelé kanyarodó, Pilisszentlászlóra vezető erdészeti utat. (A fáradtabbak természetesen választhatják az egyenesen haladó rövidítést is, ebben az esetben Szentlászlót kikerülve, egyenesen Dömör-kapuhoz jutnak vissza.)

A rövid kaptató jutalma nagyvonalú gurulás le Pilisszentlászlóra, kiegészítve egy jó ebéddel a Kisrigó vendéglőben, majd kényelmes legördülés a Bükkös-patak vadregényes völgyében a Dömör-kapu látványos sziklaszorosáig, ahonnan már csak pár perc az úticél.

Túra időrendje

Találkozó09:15
Indulás09:30
Fordulópont11:00
Érkezés, túra vége12:30

Fontos tudnivalók

E-bike és túravezetés: A túra ára tartalmazza az e-kerékpárbérlést, a túravezetést, a biztonságtechnikai oktatást. 

Gyerek résztvevők: A kerékpáros túrákon 12 éves kor alatt sajnos nem tudtok részt venni. 12 éves kor felett felnőtt "S"-es méretű kerékpárt kaptok. Bízunk benne, hogy az már éppen jó lesz nektek. :)

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.