Barion Pixel
Betelt
Könnyű
straighten 4.5 km
schedule 3 óra
5 500 Ft/fő
event
2024.06.29. Szo
Vannak még szabad helyek.
place
Valkói Erdészet
Gyerekbarát
wc
Mosdó
family_restroom
Családbarát
local_parking
Parkoló

Erdész szemmel túrasorozat 4. - Vadcsapáson és évezredes civilizációk nyomain Valkó környékén

hiking

A Pilisi Parkerdő egyedülálló túrái során, a résztvevők a Parkerdő erdészetvezetőinek „szemüvegén” keresztül ismerhetik meg az ismert és kevésbé ismert útvonalakat. Ezek nem csupán szakvezetett túrák, a természethez és erdőjáráshoz az erdész szakmán keresztül kap betekintést a résztvevő és enged közelebb az erdőgazdálkodás összetett világába.

Túraleírás

Negyedik túránkon Magyar Ferenc, a Valkói Erdészet vezetője segítségével fedezhetik fel az érdeklődők a Valkó környéki erdőket. Ferenc már több, mint 20 éve, 2003 óta dolgozik a Pilisi Parkerdőnél, azóta gondozza erdészetvezetőként a rá bízott, Valkó környéki erdőket. Szabadidejében szeret horgászni, túrázni, kerékpározni is. 

Túránk a Valkói Erdészet irodájának udvarán veszi kezdetét, ahol rövid betekintést nyerhetünk az erdész közösség életébe. Az erdészettől erdei úton haladunk tovább, útbaejtünk egy szórót és malacetetőt, amelyeken keresztül a vadgazdálkodás fontosságával ismerkedhetünk. Útközben megfigyelhetjük a minket körülvevő erdő változatos növényvilágát, ha szerencsénk van, akár vaddal is találkozhatunk.
Sétánk a Csörsz-árok tanösvényen folytatódik, amelynek útvonala évezredes emberi civilizációk nyomait tárja elénk. A területet régészek napi rendszerességgel kutatják, így számos érdekes információval gazdagodhatunk a terület legendákba vesző múltjáról. A tanösvény és egyben túránk végállomása a valkói szabadidőpark, amely a környékbeliek családi és közösségi rendezvényeinek szeretett helyszíne, és egy kellemes (erdei sétát követő) piknikhez is ideális helyszín.
Túránkon egy békés délelőttöt tölthetünk el a természetben, miközben az erdészek munkájának és az erdőgazdálkodás jelentőségének megismerése mellett a környék történelmi múltjába is betekintést nyerhetünk.

További információ

Találkozó9:50
Indulás10:00
Érkezés13:00

 A terep csapadékos idő után nehezen járható, csúszóssá vállhat. Bakancs vagy túracipő mindenképpen javasolt.