Barion Pixel
Betelt
Könnyű
straighten 5.3 km
schedule 3 óra
5 500 Ft/fő
place
Gyerekbarát
family_restroom
Családbarát
local_parking
Parkoló

Erdész szemmel túrasorozat 1. – Tavasz a Beliczay-szigeten

hiking

A Pilisi Parkerdő egyedülálló túrái során, a résztvevők a Parkerdő erdészetvezetőinek „szemüvegén” keresztül ismerhetik meg az ismert és kevésbé ismert útvonalakat. Ezek nem csupán szakvezetett túrák, a természethez és erdőjáráshoz az erdész szakmán keresztül kap betekintést a résztvevő és enged közelebb az erdőgazdálkodás összetett világába.

Az első túrán Tóth Péter, a Ráckevei Erdészet vezetőjének kedvenc útvonalát ismerhetik meg a túrázók, aki 2008 óta dolgozik a Pilisi Parkerdőnél, 2017 óta, mint erdészetvezető. Péter számos erdőszerkezet-átalakítást végzett el, amely során nemes nyár és akác állományokat cserélt őshonos erdőkre. Az általa vezetett túrán ezekbe az átalakításokba nyerhetünk bepillantást. A Beliczay-sziget és a Sánc-hegy bejárása során a koratavaszi virágok színes szőnyegében gyönyörködhetünk. A túra során több rövid megállóra lehet számítani, amikor az erdészetvezető bemutatja az erdészeti munkát, a helyi flórát és faunát, valamint érdekességképpen a hódok által hagyott nyomok is megtekinthetőek lesznek.

Csatlakozzon hozzánk ezen az egyedülálló túrán, és ismerje meg az erdő rejtett csodáit egy tapasztalt erdészetvezető szemén keresztül.

A terep csapadékos idő után nehezen járható, csúszóssá vállhat. Bakancs mindenképpen javasolt.

A túra végeztével, minden résztvevőnek egy fekete diófából készült vágódeszkával kedveskedik az erdészet!

Útvonal: Beliczay-sziget, Tőzike tanösvény, Sánc-hegy

Időrend

Találkozó8:50
Indulás9:00
Fordulópont 11:00
Érkezés12:00