Barion Pixel
Betelt
Nehéz
straighten 83 km
schedule 6 óra
16 500 Ft/fő
event
2024.06.29. Szo
Vannak még szabad helyek.
place
outdoor_grill
Grill
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
shower
Zuhanyzó
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés
charging_station
Telefontöltés
wifi
WIFI

E-kerékpártúra a tokaji borvidéken

electric_bike

Az egésznapos biciklitúra kisebb emelkedőket tartogat, cserébe a Tokaj-hegyaljai borvidék szőlődombjait és híres bortermelő településeit kerekezhetjük be: Tarcal, Mád, Rátka, Tállya, Abaújszántó, Erdőbénye, Szegilong, Szegi, Bodrogkisfalud, Bodrogkeresztúr és természetesen Tokaj.


Túra leírás

A túra a Tokaji Vízitúra Központból(Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.)  indul. A közepes vagy alacsony forgalmú közutakon vezető, de hosszú útvonal elsősorban tapasztaltak számára ideális túraterep, a látvány viszont mindenkit elbűvöl majd. Érdemes elidőzni a túránk célpontjául szolgáló, gyönyörű látványt nyújtó boldogkőváraljai várnál, amely méltóságteljesen magasodik a Hernád völgye felé. A túra egyik leglátványosabb szakasza az sűrű erdővel borított Aranyos-völgyben kerekezés, ami a legmelegebb nyári napokon is kellemesen hűvös élményt kínál. Kellemes kitérő lehet a Rókabérici turistaház és a mellette található romantikus kis erdei tó meglátogatása. Innen a borkészítéséről híres Erdőbénye érintésével tekerünk majd visszafelé, de itt érdemes megállni, és a számos pince valamelyikében bort kóstolni, vagy ebédelni a Magita Étteremben – előtte meglátogathatunk a kádrámúzeumot. A pihenő után folytatjuk túránkat a Bodrog völgyében, végül Bodrogkeresztúron keresztül Tokajba érkezünk vissza.

Útvonal

Tokaji Vízitúra központ - Tarcal - Mád - Rátka - Tállya - Abaújszántó - Erdőbénye - Szegilong - Szegi - Bodrogkisfalud - Bodrogkeresztúr - Tokaji Vízitúra központ

Időrend
Találkozó9.00
Indulás9.45
Visszaérkezés17.00
Fontos tudnivalók

Gyerek résztvevők: A kerékpáros túrákon 12 éves kor alatt sajnos nem tudtok részt venni. 12 éves kor felett felnőtt "S"-es méretű kerékpárt kaptok. Bízunk benne, hogy az már éppen jó lesz nektek. :)

E-bike és túravezetés: A túra ára tartalmazza az e-kerékpárbérlést, a túravezetést, a biztonságtechnikai oktatást. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.