Barion Pixel
Betelt
Közepes
straighten 40 km
schedule 6 óra
12 500 Ft/fő
event
2024.06.08. Szo
Vannak még szabad helyek.
place
fastfood
Büfé
restaurant
Étterem
wc
Mosdó
shower
Zuhanyzó
hotel
Szállás
local_parking
Parkoló
wifi
WIFI

Dunakanyar Bike & Boat

rowing directions_bike

Csatlakozz hozzánk egy egynapos biciklis-evezős túrára a Dunakanyarban! Találkozó reggel a Váci KARAKÁN vízitúra megállóhelyen. A túrát családoknak, és abszolút kezdőknek is ajánljuk, mivel a sodrás a segítségünkre lesz a leevezés során.

Túra leírás

A Váci KARAKÁN Vízitúra Megállóhelyen(Vác, József Attila stny. 7) találkozunk reggel, ahol szabadtéri parkolóban tudunk megállni, és a túra végén ide is fogunk visszaérkezni. A vízitúra megállóhelyen a túravezetők részletesen ismertetik a programot és a legfontosabb biztonsági tudnivalókat. Ezután kiválasztjuk és beállítjuk a trekking bicikliket, majd nyeregbe pattanunk, és Vácról a végig jól kiépített, jelölt, aszfaltozott, gyönyörű tájakon haladó bicikliúton tekerünk egészen Nagymarosig, a Tandem büféig. Közben több helyen megállunk megcsodálni a kilátást a Visegrádi Fellegvárra, vagy megkóstolni a hangulatos kerékpáros kerthelyiségek finomságait. A 20 km bicikliút után a Tandem büfében lehetőségünk nyílik egy kiadós ebédre.

Ebéd után lesétálunk a vízhez, felvesszük a mentőmellényeket, lapátokat és kenukba ülve indulunk vissza Vácra. A Dunán lefelé kellemes tempóban evezünk, így mindenkinek lesz közben ideje nézelődni, fényképezni, elmerülni a tájban. Rövid pihenőt tarthatunk a Szentendrei-sziget csúcsán, avagy közismertebb nevén szigetspiccen. Túránk végén visszaérkezünk Vácra, ahol közösen kiemeljük a hajókat, és elkészítjük a jól megérdemelt közös célfotót. A túrát családoknak, és abszolút kezdőknek is ajánljuk, mivel a sodrás a segítségünkre lesz a leevezés során. A szervező csapat biztosít minden felszerelést a túrához (biciklik, hajók, mentőmellények).

Útvonal

Váci KARAKÁN - Nagymaros/ Tandem - Váci KARAKÁN

Időrend
Találkozó Vácon9.00
Indulás 10.00
Tandem, Nagymaros12.00
Pihenő vége13.30
Indulás vissza14.00
Vác16.00