Barion Pixel
Betelt
Ezt a túrát teljesítheted
a VíziKÉK-ben!
chevron_right
Könnyű
straighten 10 km
schedule 4 óra
8 900 Ft/fő
event
2024.05.19. V
Vannak még szabad helyek.
place
Gyerekbarát
outdoor_grill
Grill
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
shower
Zuhanyzó
family_restroom
Családbarát
hotel
Szállás
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés
wifi
WIFI

Bodrogzugi madárles

kayaking rowing

A lassú folyású Bodrog folyó és annak ártere nagyon biztonságos, így kezdők számára is ideális vízitúra terep. A nagy folyószabályozások előtt az Alföld egy csodás vízi világ volt - ligetes erdők, mocsarak, folyókanyarulatok színes mozaikja.

Túra leírás

A Bodrogzug túrához engedélyt kell váltanunk, hogy a Nemzeti Park munkatársai limitálhassák a fokozottan védett területen tartózkodók számát. Az engedély és a hozzá kapcsolódó ügyintézés a túra árában benne foglaltatik. A vízitúra a Tokaji Vízitúra Központbó(Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.) indul – a folyón evezve fél óra evezés után elérjük a zsarói bejáratot, amit egy hangulatos csatornán, a vízbe hajló fák ágai alatt bujkáló vízitúrázás követ. A csatorna kiszélesedése után egy árapasztó műtárgyon kell átevezzünk, majd a Bodrogzugi Főcsatornán folytatódik a vízitúra. Az ártéren, elöntött réteken és a fák között evezve csodálatos vízi világot fedezhetünk fel. Kiemelt értéket képvisel Bodrogzug madárvilága: ritka ragadozó madarak, valamint számos vízimadár és gázlómadár faj él itt, az ártér a tavaszi és az őszi madárvonulásnak is fontos állomása. A gémeket, kócsagokat, barna rétihéjákat, récéket és ludakat mind megfigyelhetjük a túra célpontjának számító Madármegfigyelő Toronyból. Innen indulunk vissza a már megismert útvonalon Tokajba – ha szerencsénk van, akkor a repülő drágakőnek is hívott jégmadár is a szemünk elé kerül.

A vízitúra ára tartalmazza a felszerelésbérlést (kenu, evezőlapát, mentőmellény, kötelező felszerlés), a túravezetést, a biztonságtechnikai oktatást és a Bodrogzug belépőt is. A vízitúra önállóan is teljesíthető a VíziKék applikáció segítségéve

Útvonal

Tokaj - Bodrogzug - Tokaj

Időrend
Találkozó a Tokaji Vízitúra Központban9:00
Indulás a Bodrogzugba10:00
Madárles11:30
Érkezés visssza a TVK-ba14:00