Barion Pixel
Betelt
Könnyű
straighten 22 km
schedule 2 óra
9 900 Ft/fő
event
2024.04.26. P
4 szabad hely.
place
Szentendrei Erdészet
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés

Pap-rét kör

electric_bike

Ha szeretnéd kipróbálni, milyen erdei környezetben e-bike-ozni, ezt a túrát neked találtuk ki!
A Pap-rét kör e-bike-túra nem túlságosan megterhelő, belépőszintű, de csodálatos völgyekben vezető, a Visegrádi-hegység minden gazdagságát megmutató alaptúra. A természeti látványosságokat kiegyensúlyozottan ötvözi a kulturális programokkal. Végig aszfaltúton vezet, melyek zöme gépkocsiforgalom elől elzárt, magánhasználatú erdészeti út. A hegységet behálózó, 350 kilométernyi Pilis Bike útvonalrendszer része, amelynek nagy részét nemrég újította fel a Pilisi Parkerdő.

Túraleírás

A Szentendrei Erdészetet és az izbégi lőteret elhagyva egy éles bal-, majd jobbkanyar után máris megérkezünk a Skanzenhez. Innen a Sztaravoda-patak egyre látványosabbá és monumentálisabbá váló völgyében kapaszkodunk fel a Nagy-Berseg-hegy oldalában, egészen addig, amíg el nem érjük a Pap-rétet. Itt éles balkanyart veszünk, és már csak pár perc tekerés utunk legmagasabb pontja, a Szent-László-hegy oldala, ahonnan gyors gurulás után érkezünk meg Pilisszentlászló fölé, a Kisrigó Étteremhez. Az útvonal egy része a viszonylag sűrű forgalmú, de a kerékpárosok körében is nagyon népszerű 1116-os Szentendre–Visegrád közúton vezet, itt érdemes óvatosan hajtani.

Pilisszentlászlóról látványos patakvölgyben ereszkedünk előbb az úgynevezett Delta-elágazásig, ahonnan erős balkanyar után pár perc a Kárpát-forrás idilli tisztása. Ezután a Szentendrén is keresztülfolyó Bükkös-patak vadregényes völgyében tekerve érkezünk vissza kiindulópontunkra.

Túra időrendje

Találkozó15:40
Indulás16:00
Fordulópont17:00
Érkezés, túra vége18:00

Fontos tudnivalók

E-bike és túravezetés: A túra ára tartalmazza az e-kerékpárbérlést, a túravezetést, a biztonságtechnikai oktatást. 

Gyerek résztvevők: A kerékpáros túrákon 12 éves kor alatt sajnos nem tudtok részt venni. 12 éves kor felett felnőtt "S"-es méretű kerékpárt kaptok. Bízunk benne, hogy az már éppen jó lesz nektek. :)

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.