Barion Pixel
Betelt
Nehéz
straighten 43 km
schedule 3 óra
13 200 Ft/fő
event
2024.04.26. P
Vannak még szabad helyek.
place
Szentendrei Erdészet
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés

Kalicsa titkai

electric_bike

Embert próbáló e-bike terepmaraton a Visegrádi-hegységben, sok szinttel, helyenként technikás erdei ösvényekkel, ugyanakkor páratlan természeti látványosságokkal. Nem kell vérprofinak lenned, de biztos bringatudás és állóképesség kell hozzá.

Túraleírás

Három jókora, 300 méteres szintemelkedésnél nagyobb emelkedőt, és ezernyi látványosságot rejt magában ez a 43 kilométeres terepbringa-körút. A Szentendrei Erdészettől az izbégi lőtér és a szentendrei Skanzen mellett elhaladva fordulunk be a Sztaravoda-patak egyre vadregényesbbé váló völgyébe. Csodálatos bükkösben haladunk fölfelé, egészen Pap-rétig, ahol az út éles jobbkanyart vesz, és a Palócki-réten keresztül leereszkedik a Kalicsa-patak kevéssé ismert, de annál látványosabb völgyébe.

A bringaút enyhén lejtve, szintezve járja körbe a szurdokot. Mindenképp megéri ez a kis hurok, sőt egy ponton érdemes lerakni a kerékpárt és a zöld sáv jelzésen gyalog leereszkedni a Kalicsa-szurdokba – a Visegrádi-hegység egy alig ismert gyöngyszeme ez a hely. Innen kisebb emelkedőt legyőzve jutunk vissza Pap-rétre, ahonnan laza aszfaltos gurulással érjük el Pilisszentlászlót. Itt a Kisrigó vendéglőben pótolhatunk egy kis kalóriát, ha szükségesnek látjuk, mert jön utunk utolsó nagy próbatétele: a hosszú, kemény emelkedő a Sikárosi-rétet útbaejtve egészen a Lom-hegyig.

A Lom-hegyen érdemes benézni az elhagyott légvédelmi bázisra, majd innen kényelmes suhanással jutunk le a mindig friss vizet adó Lajos-forrásig, onnan pedig már csak pár kilométer pihentető gurulás van hátra végcélunkig.

Túra időrendje

Találkozó8:40
Indulás9:00
Fordulópont10:30
Érkezés, túra vége12:00

Fontos tudnivalók

E-bike és túravezetés: A túra ára tartalmazza az e-kerékpárbérlést, a túravezetést, a biztonságtechnikai oktatást. 

Gyerek résztvevők: A kerékpáros túrákon 12 éves kor alatt sajnos nem tudtok részt venni. 12 éves kor felett felnőtt "S"-es méretű kerékpárt kaptok. Bízunk benne, hogy az már éppen jó lesz nektek. :)

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.