Barion Pixel
Betelt
Könnyű
straighten 12 km
schedule 5 óra
14 000 Ft/fő
event
2024.07.28. V
Vannak még szabad helyek.
place
Balatonfüred
local_bar
Bár
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
shower
Zuhanyzó
family_restroom
Családbarát
hotel
Szállás
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés
charging_station
Telefontöltés
wifi
WIFI

Füred - Csopak Kajakkal

kayaking

A balatonfüredi öbölből keleti irányban vezető, könnyű, de látványos kajaktúra strandolással fűszerezve.

Túra leírás

A Kékszalag PORT-ban(Balatonfüred, Anna sétány 7.) találkozunk a túravezetővel egy evezéstechnikai és biztonsági oktatáson ismerjük meg a kajakozás és a vízen közlekedés szabályait, majd elindulunk a vízitúrára. Kievezünk a kikötőből, majd keleti irányban indulunk el, hogy megcsodáljuk Balatonfüred látképét a víz felől. Az első megállónk a Kisfaludy-strand magasságában álló oroszlán szobor, készítünk néhány vidám hangulatú fotót a vízben álló faragott nagymacskával, majd tovább indulunk Balatonarács felé. A következő látványosság a Kerekedi-öböl, melynek nádasai gazdag madárvilágnak adnak otthont. Mi is bejárjuk a nádasok zegzugait, közel kerülve a Természethez, majd folytatjuk utunk a vízen Csopak irányába. Utunkat a szelíd balatoni dombok kísérik, balkézre pedig feltűnnek legendás a csopaki szőlőhegyek, pincesorok. A hangulatos Balaton parti település színvonalas strandján megpihenünk és csobbanunk egyet, élvezzük kicsit a balatoni nyarat. Miután megszáradtunk elindulunk visszafelé, túránk kiindulópontjára. 

Útvonal

Balatonfüred Kékszalag Port - Csopak - Balatonfüred Kékszalag Port

Időrend

Találkozó a kikötőben9.30
Indulás Csopakra10.00
Csopaki megálló vagy ebéd11.00
Indulás vissza11.40
Érkezés vissz a kikötőbe13.00
Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. A túrákon hajónként egy darab vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapká, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.