Barion Pixel
Betelt
Könnyű
straighten 24 km
schedule 4 óra
9 900 Ft/fő
place
Bíbic Csónakház
local_bar
Bár
fastfood
Büfé
restaurant
Étterem
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
family_restroom
Családbarát
local_parking
Parkoló

Duna parti kerékpártúra - Római-part - Szentendre

directions_bike

Ezen a hangulatos délutánon a Budapest legendás vízpartjáról, a Római-partról tekerünk el a Duna ékszerdobozának számító, macskaköves utcáiról, gyönyörű épületeiről és művészvilágáról híres Szentendrére tekerünk el. A Rómairól egy csodás ártéri erdőn keresztül vezet az árnyas kerékpárút, amely érinti a Lupa-szigetet és a Postás-strandot, mielőtt megérkeznek Szentendre látványos dunai látképet kínáló korzójára. A városnézés és lángosozás után térünk vissza a Rómaira, ahol érdemes még maradni és meglátogatni a vízparti szórakozóhelyeket.  

Túraleírás

A Római-parton találkozunk, majd a túravezető ismerteti a túra részleteit és a biztonsági előírásokat. A kerékpárok méretre állítása után indulunk észak felé, átszelve a Római-partot. Az autóforgalom elől elzárt, biztonságos kerékpárúton tekerünk el Szentendrére. A jobbnál-jobb parti vendéglátóhelyek sora után érjük el a Békásmegyeri Védőgátat. A Duna látványával kísérve tekerünk el a Lupa-szigethez, majd egy új kerékpárút szakaszon haladunk Szentendre felé. Az árnyas, folyóparti galériaerdőben kanyarog az út, a fákon vadszőlő kúszik a magasba, a buja vadon zöld alagútján át suhanunk a kerékpárokkal.

Nemsokára feltűnik Szentendre - a Postás-strandon belegázolhatunk a hűs Dunába, majd bevetjük magunkat a belvárosba - megkeressük a híres lángosozót és felfedezzük a sikátorokat. A városnézés után a már megismert útvonalon, térünk vissza a Római-partra, ahol leadjuk a kerékpárokat. A könnyű, de látványos túrát a Római-part hangulatos szórakozóhelyeinek egyikén pihenhetjük ki. 

Időrend

Találkozó a Bíbic Csónakháznál 15:30
Indulás kerékpárral Szentendrére16:00
Szentendrei séta17:00
Indulás vissza a Római-partra18:00
Érkezés a Bíbic Csónakházhoz19:00

Tudnivalók

A túrához kerékpárt és túravezetőt biztosítunk.

A túra a forgalomtól elzárt kijelölt kerékpárúton halad végig. 

A túrán 14 éves kor felett lehet részt venni.