Barion Pixel
Betelt
Extrém
straighten 24 km
schedule 48 óra
72 900 Ft/fő
place
Rudno Polje

Triglav csúcsmászás

hiking

Ezen a csodás alpesi hétvégén Szlovénia legmagasabb csúcsának megmászására indulunk. A nemzeti jelképnek számító hegyen hangulatos menedékházak és izgalmas, látványos biztosított túraösvények várnak ránk. A túra fenyvesekkel borított mészkőfennsíkon indul, majd az erdőhatárt elhagyva, valósi alpesi környezetben vezet. A via ferrata B nehézségű, könnyűnek számít, a valódi kihívást a három napos gyaloglás és a szintkülönbség, meredek, sziklás ösvények jelentik.

1. nap

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Szlovéniába a Bohinji-tó partjára érkezünk, ahol megnézzük a Száva vízesését, majd a Rudno Polje fennsíkra utazunk. Innen egy 8 km es séta vár ránk az aznapi szállásunkra, a Vodnikov menedékházig. Este a másnapi csúcsmászás megtervezésével és a felszerelés összekészítésével töltjük az időt.

2. nap

Kora reggel indulunk a Triglav csúcsa felé. A Vodnikov menedékházat elhagyva több emelkedő után, érünk fel a fennsíkra. A Kredarica menedékházban megejtett pihenő után kezdetét veszi a mászós szakasz: egy keskeny sziklagerincen vezet az ösvény. A via ferrata szettekkel a csúcs előtti szakaszon biztosítjuk magunkat. Nemsokára felérünk a lenyűgöző körpanorámát kínáló Triglav csúcsára. Szlovénia legmagasabb pontját elérve nagy örömmel tekintünk körbe és fedezzük fel a Triglav 2864 méter magas tetején található kis fémházikót. Alattunk látható a Soca völgye, körbevesz a Júliai-Alpok, messzebb feltűnik a Magas-Tauern, a Mangart, a Montasio és tiszta időben a Dolomitok csúcsai vagy az Adria is látható. Itt elfogyasztjuk a csúcs-csokoládénkat, majd körültekintően leereszkedünk esti szálláshelyünkre a Kredarica menedékházba.

3. nap

Egy kiadós alvást követően leereszkedünk a fennsíkra, majd megnézzük a mesés bledi tavat és a szigetet, hazafelé pedig Radovljica gyönyörű városában kávézunk egy jót, majd hazautazunk Budapestre. Túratáv: 14 km Menetidő 5 óra, Szint: 650 méter lefelé.

Időrend

Szeptember 15

6:00 indulás Budapestről
14:00 érkezés a Rudno Polje parkolóba
17:00 érkezés a Rudno Polje menedékházba

Szeptember 16

7:00 reggeli a Vodnikov menedékházban
8:00 indulás a Triglavski Dom menedékházba
12:00 ebéd a menedékházban
14:00 indulás a Triglav csúcsára
17:00 visszaérkezés a menedékházba

Szeptember 17

8:00 Indulás a menedékházból
13:00 Érkezés a Rudno Polje parkolóba
16:00 Radovljica városnézés
22:00 Érkezés Budapestre

Fontos tudnivalók

Túravezetés: A túra díja tartalmazza a túraszervezést és a túravezetést.

Felszerelés: A túra díja tartalmazza a felszerelésbérlést, (beülőt, via ferrata szettet, sisakot)

Utazás: A túra díja nem tartalmazza az utazási költséget. Ha jelentkeznél a túrára érdeklődj nálunk, hogy van-e még hely a kocsinkban, mert telekocsi rendszerrel utazunk ki.

Étkezés: A túra díja nem tartalmazza az étkezést, a mendékházkban kiváló konyha található