Barion Pixel
Betelt
Nehéz
straighten 31 km
schedule 6 óra
7 500 Ft/fő
place more_vert flag
Gyerekbarát
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
shower
Zuhanyzó
family_restroom
Családbarát
local_parking
Parkoló

Maros-kaland kenuval

rowing

A Maros folyó keskeny, kanyargós; csodálatos növény- és madárvilággal megajándékozott partjai között számos homokpad ad lehetőséget a kikötésre. A Maros egyik hangulatos szakaszát járjuk be Makótól Szegedig ezen a csodás vízitúrán, amelyen többször megállunk strandolni a homokszigeteken. 

Túra leírás

A túra Makóról indul, innen evezünk a Maroson folyásirányban. A társaság kívánságának megfelelően, az arra alkalmas homokos partszakaszon megállunk egy-egy rövid pihenőre vagy akár egy hosszabb fürdőzésre is, valamint a magunkkal hozott ebéd elfogyasztására. Az ebéd és fürdőzések után, tovább élvezzük a Maros folyó madárcsicsergéssel megtört csendjét, majd a túra utolsó kilométerein belecsordogálunk a Tiszába, ahonnan már csak egy kilométert kell evezni és megérkezünk végállomásunkra, a Szegedi Vízisport Egyesületbe. A stégen kikötünk, a hajókat elpakoljuk, ha még maradt energia, lehet focizni, tollasozni egy jót az Egyesület hatalmas füves pályáján, vagy pingpongozni egy jót.

Időrend
Találkozó a Makón a Kalandparknál9:00
Vízreszállás, gyakorlás9:30
Evezés a Maroson9:50
Ebéd13:30
Pihenő, strandolás a homokszigeten15:30
Érkezés Szegedre17:00
Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. 14 éves kor alatt kétszemélyes hajóban tudnak a túrán részt venni, egyik szülővel együtt. Felső korhatár nincsen. A részvétel saját felelősségre lehetséges. A túrákon vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapkát, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.

Vízbiztonság: A biztos úszástudás a túrán való részvétel feltétele.