Barion Pixel
Betelt
Közepes
straighten 20 km
schedule 8 óra
16 000 Ft/fő
place
Tiszafüred
Gyerekbarát
local_bar
Bár
fastfood
Büfé
restaurant
Étterem
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
shower
Zuhanyzó
family_restroom
Családbarát
hotel
Szállás
local_parking
Parkoló

Kajaktúra a Tisza-tavon

kayaking

Barangolj velünk a Tisza-tavon! Nem kell profi kajakosnak lenni egy jó túrához. A Tisza-tó változatos vizitúra terepet kínál kezdő és haladó kajakosok számára. A túra az Albatrosz kikötőből indul.

Túra leírás

A kis csoportos (4-6 fő) túra során felfedezzük a kis csatornákat, a lassú folyót és a nádasból előtűnő nyílt vizet. Élvezzük a szabadságot, amit csak a kajak nyújthat ezen a terepen. 

A Tisza-tó sajátosságai miatt a pontos útvonalat a résztvevők igényeihez és az időjárás adta tehetőségekhez igazítjuk. Tiszafüredtől indulva egész napos túrán bejárható a Tisza-tó Hortobágyi Nemzeti Park és Unesco által védett része.

Programunk elméleti és gyakorlati oktatással valamint a felszerelések testreszabásával kezdődik. A túra során kiemelten fontosnak tartjuk a személyes biztonságot és a helyes technika elsajátítását. A túraútvonalakat úgy állítjuk össze, hogy a résztvevők élményteli evezés mellett a Hortobágyi Nemzeti Park egyedülálló élővilágát szakvezetés segítségével fedezhetik fel. 

A kajakozás alatt többször megállunk, túraútvonaltól függően kiszállunk, nyújtózunk, falatozunk. 

Túra útvonala

A túraútvonalakat úgy állítjuk össze, hogy a résztvevők élményteli evezés mellett a Hortobágyi Nemzeti Park egyedülálló élővilágát szakvezetés segítségével fedezhetik fel. A túraútvonalat az aktuális időjárási körülményeknek és a csapat igényeinek megfelelően a túravezető aznap dönti el. 

Időrend

Találkozó az Albatrosz kikötőben9:00
Indulás kajakokkal9:45
Visszaérkezés17:00
Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. 14 éves kor alatt kétszemélyes hajóban tudnak a túrán részt venni, egyik szülővel együtt. Felső korhatár nincsen. A részvétel saját felelősségre lehetséges. A túrákon hajónként egy darab vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapká, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.

Vízbiztonság: A biztos úszástudás a túrán való részvétel feltétele.