Barion Pixel
Betelt
Közepes
straighten 40 km
schedule 5 óra
9 900 Ft/fő
place
Ráckeve
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés

Kis Duna menti kerékpártúra

directions_bike

A Ráckevei-Soroksári Duna leghangulatosabb, déli szakaszát járja be ez a könnyű, de nagyon látványos, túlnyomórészt a vízparton vezető kerékpártúra.

Túra leírás

A túra a ráckevei HÉV megállónál található parkolóból indul, így nem csak gépjárművel, hanem tömegközlekedéssel is érkezhetünk a kiindulópontra, ezzel is csökkentve karbon-lábnyomunkat. A kerékpárok átvétele és beállítása, majd egy rövid biztonságtechnikai ismeretátadást követően indul a túra déli irányba, Ráckeve belvárosa felé. Innen az Árpád-hídon kelünk át az RSD keleti partjára, majd egy kellemes sétányon kerekezve folytatjuk utunk a Vadkacsa-strandon át a folyót követve. A következő megállónk a csendes Kagylós-strand, ahol megcsodálhatjuk a Kerekzátony-szigetet, majd folytatjuk utunk Dömsöd felé. Nagyon békés partszakaszon tekerünk egy keskeny, de jó minőségű ösvényen, utunkat stégek és horgászházak, nyaralók szegélyezik. 

A Ráckevei-Soroksári Duna gazdag madárvilágának számos képviselőjével találkozunk utunk során, hattyúk, récék, szárcsák úsznak tova a vízen, míg felettünk egerészölyvek köröznek, a csalitosból pedig fülemülék szava kíséri a kerékpártúrázókat. Dömsödön megnézzük a híres Petőfi-tölgyfát és megpihenünk a szabadstrandon, majd folytatjuk utunk Tass felé. 

A kedves kis üdülőtelep békebeli hangulatot áraszt, ahogy eltekerünk a folyóparti házak mellett, majd egy hosszú fahídon átkelve érkezünk meg a Maki büféhez, ahol egy zseniális hekk-ebéd elköltése következik. Innen a Ráckevei-Soroksári Duna ág vízszintjét szabályozó Tassi-zsilip ipartörténeti emléknek számító műtárgyán tekerünk át, majd magunk mögött hagyjuk a modern zsilipet is, majd a gáton folytatjuk utunk Szigetbecse irányába. A Makádi Riviérát elhagyva egy darabig a Makádi Parkerdőben tekerünk, majd elérjük Szigetbecse üdülőtelepét. Innen már csak néhány kilométer a híres Horgásztanya Vendéglőt és Ráckevét. Itt a híres szerb ortodox templom mellett megnézhetjük a hajómalmot, szerdán és szombaton pedig a Csónakos Piacot is, jó idő esetén pedig a Vadkacsa strandon csobbanhatunk is egyet a túra után. 

Útvonal

Ráckeve – Dömsöd – Tass – Makád – Szigetbecse - Ráckeve

Időrend
Találkozó a Ráckevei HÉV parkolóban8.45
Indulás9.15
Tass11.20
Ráckeve parkoló13.30
Fontos tudnivalók

Gyerek résztvevők: A kerékpáros túrákon 12 éves kor alatt sajnos nem tudtok részt venni. 12 éves kor felett felnőtt "S"-es méretű kerékpárt kaptok. Bízunk benne, hogy az már éppen jó lesz nektek. :)

Kerékpárok és túravezetés: A túra ára tartalmazza az kerékpárbérlést, a túravezetést, a biztonságtechnikai oktatást. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.