Barion Pixel
Betelt
Közepes
straighten 7 km
schedule 3 óra
9 500 Ft/fő
place
Szigetcsép
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
shower
Zuhanyzó
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés
wifi
WIFI

Szigetcsépi lagúnák közt

surfing

A könnyű vízitúra program részeként bejárjuk a Ráckevei-Soroksári Duna ág egyik vadregényes folyószakaszát, megismerkedünk a lagúnákkal és SUP deszkán evezve fedezzük fel a nádasok útvesztőjét.

Túra leírás

A Ráckevei-Soroksári Duna, amellett, hogy egy igazi madárparadicsom a főváros közelében ideális vízitúra terep. A nyugodt vizű folyóág tökéletes azok számára, akik még csak most ismerkednek a vízitúrázás rejtelmeivel, hiszen sem erős sodrásra, sem komoly hajóforgalomra nem kell számítani. A vizet nádasok, nyaralók, horgászházak szegélyezik. A szigetek közötti kis ágakban a háborítatlan természettel találkozhatunk és a vizes élőhelyek jellemző állatfajait is megfigyelhetik a szemfüles túrázók – mocsári teknős, jégmadár, szárcsa és szürke gém is a szem elé kerülnek. A folyó hangulatos szigeteket rejt, a vízitúrán nádasok és hangulatos lagúnák között evezhetünk. A folyópartot ártéri erdők és horgászkunyhók sora kíséri, a vízen pedig szárcsák, récék és hattyúcsaládok között suhanunk. A túra a szigetcsépi szabadstrandról indul, az öbölben szállunk vízre, miután meghallgattuk a biztonság és evezéstechnikai ismereteket, majd beevezünk a nádasok és szigetek közé. A lagúnából kievezve déli irányba fordulunk, majd A vízitúra végén a jutalmat egy kellemes falatozással jelenti, hiszen fejezzük be ezt a Természetben töltött aktív programot.

Útvonal

Szigetcsép strand - Cseke sziget - Szigetcsép strand

Időrend
Találkozó Szigetcsépen a strandnál9.00
Indulás SUPokkal9.45
Cseke sziget11.00
Visszaérkezés a strandhoz12.45
Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. A túrákon hajónként egy darab vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapkát, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.