Barion Pixel
Betelt
Közepes
straighten 12 km
schedule 5 óra
10 000 Ft/fő
place
Balatonfüred
local_bar
Bár
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
shower
Zuhanyzó
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés
charging_station
Telefontöltés
wifi
WIFI

Apátság árnyékában

kayaking hiking

Ezen a túrán kiváló lehetőségünk nyílik arra, hogy egy másik nézőpontból is megcsodáljuk a Tihanyi Bencés Apátságot. 

Túra leírás

A Kékszalag PORT-ból indulva, a tihanyi apátság jellegzetes sziluettjét követve evezünk nyugati irányba. Mintegy hat kilométer evezés után érjük el a félsziget déli csücskét – a tihanyi révnél fokozott figyelemmel evezzünk el a sűrűn forduló szántódi kompnak elsőbbséget adva. Ez lesz a túra fordulópontja, ahonnan visszaindulunk a tihanyi strandhoz, kiérdemelve a frissítő pihenőt, kb. nyolc kilométer evezés után. 

A frissítő elfogyasztása után visszaszállunk a hajókba, majd visszaevezünk Balatonfüredre. 

A túra ára tartalmazza a kajakok, lapátok és mentőmellények bérleti díját és a szakképzett túravezetést. A túra önállóan is teljesíthető a VíziKék applikáció segítségével.

Útvonal

Balatonfüred - Kékszalag PORT - Tihanyi Strand - Túra - Tihanyi Strand - Kékszalag PORT

Időrend
Találkozó a Kékszalag PORT-ban10:00
Vízreszállás10:30
Forduló - fotók készítése az apátság lábánál12:00
Pihenő a strandnál12:45
Visszaérkezés a Kékszalag PORT-ba15:00
Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. A túrákon hajónként egy darab vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapká, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.