Barion Pixel
Betelt
Ezt a túrát teljesítheted
a VíziKÉK-ben!
chevron_right
Könnyű
straighten 5 km
schedule 2 óra
9 900 Ft/fő
event
2024.07.17. Sze
Vannak még szabad helyek.
place
Budapest
local_bar
Bár
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
local_parking
Parkoló
wifi
WIFI

Kabin-Öböl SUP&DRINK

surfing

Kiváló délutáni programnak ígérkezik ez a kellemes evezés a Nagy-Dunán és a hangulatos Újpesti-öbölben. A túra végén kaptok egy kupont, amivel a Kabinban egy sört, limonádét vagy akár fröccsöt is kérhettek cserébe.

Túra leírás

Az újpesti Északi összekötő vasúti híd lábánál található Kabin parton indul a túra, itt kapjuk meg mind a SUP deszkából, evezőlapátból és mentőmellényből álló felszerelést, majd a biztonsági és evezéstechnikai eligazítást. A vízre szállás után a Kabin parttól északi irányban található, csendes kis öbölben gyakoroljuk a SUP deszkán felállva evezést, majd minden bátorságunkat összeszedve elindulunk a nagy Duna felé. A folyamon evezve a sodrás is segít nekünk legyűrni a Marina Partig tartó szakaszt, ahol a partvédő kőszórásokra és sarkantyúkra figyelve a gyalogos híd alá fordulunk be balra. Itt megszűnik az eddig izgalmakat kínáló sodrás, szinte álló vízen evezve, kis úszó házak, edzést tartó kajak-kenu szakosztályok, horgászok és vízi madarak színes kavalkádján átevezve haladunk észak felé. A hajógyár előtt megcsodálhatjuk az Kassa dunai tengerjáró hajó impozáns méreteit a saját apró SUP deszkánkhoz viszonyítva, majd az újpesti Északi vasúti összekötő híd lábánál partra szállunk a fövenyen és a SUP deszkát a hónunk alá csapva sétálunk vissza a Kabin partra, ahol véget ér a kalandos SUP túra.

Útvonal

Budapest, Népsziget (Kabin) – Marina-part – Újpesti-öböl – vasúti híd – Budapest, Népsziget (Kabin)

Időrend
Találkozó a Kabinnál17:00
Vízreszállás, gyakorlás17:15
Indulás lefelé a Nagy-Dunán17:30
Kanyarodás az öbölbe18:00
Kis pihenő a Marina partnál18:10
Érkezés a Kabinhoz18:45
Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. 14 éves kor alatt kétszemélyes hajóban tudnak a túrán részt venni, egyik szülővel együtt. Felső korhatár nincsen. A részvétel saját felelősségre lehetséges. A túrákon vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapkát, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.

Vízbiztonság: A biztos úszástudás a túrán való részvétel feltétele.