Barion Pixel
Betelt
Könnyű
straighten 6 km
schedule 4 óra
9 000 Ft/fő
place
Balatonfüred
local_bar
Bár
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
shower
Zuhanyzó
family_restroom
Családbarát
hotel
Szállás
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés
charging_station
Telefontöltés
wifi
WIFI

Füredi SUNSET SUP/kajak

surfing

A balatonfüredi öbölben vezető, könnyű, de látványos túra kiváló délutáni-esti elfoglaltság egy nyári napon, amikor enyhül a hőség. Gyönyörű naplementét élvezhetünk a Balaton nyugodt víztükrén. 

Túra leírás

A Kékszalag PORT-ban előrször egy rövid evezéstechnikai és biztonsági oktatáson ismerjük meg a SUP deszkán vagy kajakban evezés szabályait, majd vízre szállunk. Kievezünk a kikötőből, majd a vízen sajátítunk el néhány fontos technikát a SUP deszka, ill. kajak irányításával és a helyes evezéstechnikával kapcsolatban. Ha már magabiztosan állunk a deszkán, ill. ülünk a hajóban, kelet felé indulunk el, hogy megcsodáljuk Balatonfüred látképét a víz felől. Elevezünk a belváros előtt, bejárjuk azt a szakaszt, ahogy 2022-ben a ICF Stand Up Paddling World Championship futamait rendezték. A Tagore-sétányt is bejárjuk, de mi a víz felől élvezzük a látványt. A célunk a Kisfaludy-strand magasságában álló oroszlán szobor, készítünk néhány vidám hangulatú fotót a vízben álló faragott nagymacskával, majd visszaindulunk nyugati irányba. 

Közben a napkorong már egyre közelebb ér a Tihanyi-félsziget vállához, így nemsokára a legendás balatoni naplemente fényjátékában gyönyörködhetünk. A sima, nyugodt víztükör megkettőzi a vörösbe hajló felhőket és nyári eget, igazán léleknyugtató élmény az evezők halk csobbanásai közben szelni a vizet. A Hajózási Szabályzat szerint sötétedés után már nem tartózkodhatunk a vízen, de mi még épp a naplemente utáni világos fél órában érünk vissza a Kékszalag PORT kikötőbe. 

Útvonal

Kékszalag PORT – Balatonfüred Kisfaludy-strand – Kékszalag PORT

Időrend
Találkozó a Kékszalag Portban17.00
Indulás17.30
Érkezés a Kisfaludy-strandhoz18.30
Indulás vissza19.00
Túra vége20.00
Fontos Tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. A túrákon hajónként egy darab vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapká, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.