Barion Pixel
Betelt
Ezt a túrát teljesítheted
a VíziKÉK-ben!
chevron_right
Közepes
straighten 8 km
schedule 2 óra
9 900 Ft/fő
event
2024.06.22. Szo
Vannak még szabad helyek.
place
Zamárdi
local_bar
Bár
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
shower
Zuhanyzó
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés
charging_station
Telefontöltés

Zamárdi - Öreg Tihany túra

kayaking surfing

Láttad már vízről karnyújtásnyira az apátságot? Velünk most megteheted! Túránk során átevezünk a déli partról az északi partra. A túra a Zamárdi Vízisport Bázisról(Zamárdi, Margó Ede sétány - Harcsa u. sarok) indul. 

Zamárdiból a Tihanyi Hajós Egylet kikötőjét vesszük célba, majd Tihany keleti részén a part vonalával párhuzamosan elhaladunk a régi pártüdülők mellett, érintve a Limnológiai Intézet gyönyörű villáját. Ezt követően utunkat tovább folytatva az érintetlen, vadregényes partvonal mentén megérkezünk az Öreg Tihanyi öbölbe, ahonnan páratlan kép fogad minket a Tihanyi apátságra és a félszigetre.  

Útvonal

Zamárdi Vízisport Bázis - Tihany - Zamárdi Vízisport Bázis

Időrend
Találkozó a Bázison17:00
Vízreszállás, gyakorlás17:40
Öreg Tihany18:40
Kiszállás19:40
Vége20:00
Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. A túrákon hajónként egy darab vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapká, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.