Barion Pixel
Betelt
Közepes
straighten 46 km
schedule 14 óra
22 500 Ft/fő
place more_vert flag
Ipolytölgyes
Vác, Csónakház
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
shower
Zuhanyzó
hotel
Szállás
local_parking
Parkoló
charging_station
Telefontöltés
wifi
WIFI

2 napos kajaktúra: Ipolytölgyes - Vác

kayaking

A Kanyargos kis folyó minden méteren más izgalmat és szépséget mutat meg. 

Túra leírása

A Kanyargós kis folyó minden méteren más izgalmat és szépséget mutat meg. Ezen a folyón nem érdemes végig rohanni, ez a nap nem a kapkodásról szól hanem a pihenésről a természet szépségeinek felfedezéséről. A Dunát elérve lesz lehetőség strandolásra napozásra is. 

Délután Érkezünk a szobi Dunaparton található kempingbe. Mindenki felépíti az esti kis menedékét, sátrát, függőágyát. A vízitúrák elengedhetetlen tábortüzes, beszélgetős, iszogatós esti lezárásáig szabadfoglalkozás van.

Másnap reggel a napsütés gondoskodik az ébredésükről. A jól felszerelt kempingben komfortosan tudunk készülni a második napi evezésre. Egy-két pihenő után a szentendrei szigetcsúcson tartunk egy hosszabb megállót. Strandolás, napozás, lángos és minden ami egy nyári Dunaparti naphoz kell. 

Túránkat a Váci csónakházban zárjuk le a jól megérdemelt célfotóval. 

Időrend
Találkozó Ipolytölgyesen11:00
Indulás 11:30
Érkezés Szob-ra18:00
Továbbindulás Vác-ra 9:00
Érkezés Vác-ra16:00
Fontos tudnivalók
Az ár tartalmazzaTúravezetést, teljes felszerelést
Az ár nem tartalmazzaUtazási költséget (autó/vonat/busz), étkezést (erről mindenki magának gondoskodik), szállást a kempingben (sátorban kb. 5000 Ft/fő/éj)

Ha autóval érkezel javaslom, hogy Vácon parkold le az autót a túra végpontjában. A csónakház mellet ingyenes parkolási lehetőség van és a túravégén ott vár az autód. 

Vácról a csónakháztól segítünk kijutni az állomásig és a csomagokat is elszállítjuk Ipolytölgyesre. Innen viszont a te feladatod a csomagszállítás. Tengerikajakjainkban elegendő vízhatlan tárolóhely van és igény esetén vízhatlan zsákokat is biztosítunk. De érdemes átgondoltan pakolni és csak a legszükségesebb felszerelést elhozni. Ha tanácsra van szükséged keres minket és segítünk. Indulás elött átbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat és szabályokat be pakolunk a kajakokba és Kezdetét veszi az igazi kaland.

Erre a kétnapos vízitúrára bátran jelentkezhetnek azok is akik csak most ismerkednek a sátorozással és a többnapos túrázással a szabadban. Az estét a Dunaparton de egy komfortos, jól felszeret kempingben töltjük. A kemping szomszédságában büfé, fagyizó, kisbolt és éttermi is található. A távok kezdők számára is teljesíthetők.