Barion Pixel
Betelt
Könnyű
straighten 6 km
schedule 4 óra
8 500 Ft/fő
place
outdoor_grill
Grill
fastfood
Büfé
wc
Mosdó
shower
Zuhanyzó
family_restroom
Családbarát
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés
charging_station
Telefontöltés
wifi
WIFI

Tokaj Beach Ride

surfing

Ezt a könnyű és látványos SUP túrát főleg kezdőknek és gyermekekkel túrázóknak ajánljuk. A Tokaji Vízitúra Központban(Tokaj, Bodrogkeresztúri út 5.) kaphatunk meg a SUP deszkákat és evezőket, valamint a mentőmellényeket, majd egy biztonsági és evezéstechnikai oktatás keretében sajátíthatjuk el a SUP deszkán evezés csínját-bínját – elsőre még csak a Vízitúra Központ előtti folyószakaszon.

Túra leírás

Ha már magabiztosan állunk és irányítjuk vízitúra eszközünket, indulhat a túra. A Bodrog folyását követve evezünk el először a Fesztiválkatlan, majd Tokaj belvárosa előtt, hogy a Tisza és a Bodrog találkozásánál elérjük a rakamazi hidat. A híd alatt körültekintően átkelve evezünk el a Tutajos Beach strandra, ahol átadhatjuk magunkat az önfeledt strandolásnak, pihenésnek. A túra árában a strandbelépő is benne van, a SUP deszkák és a részt vevők visszaszállítása opcionálisan megrendelhető a foglaláskor. Mivel a túratáv csupán 3 kilométer, a bátrabbak nyugodtan megtehetik visszafelé is.

A vízitúra ára tartalmazza a felszerelésbérlést(SUP deszka, evezőlapát, mentőmellény, kötelező felszerlés), a túravezetést, a biztonságtechnikai oktatást. A résztvevők és a SUP deszkák visszaszállítása opcionálisan megrendelhető. A vízitúra önállóan is teljesíthető a VíziKék applikáció segítségével.

Útovnal

Tokaji Vízitúra Központ (TVK) - Tokaj strand - TVK (ha vissza is eveztek)

Időrend
Találkozó a Tokaji Vízitúra Központban10.00
Indulás11.00
Érkezés a Strandra12.00
Visszaindulás (legkésőbb)17.00
Érkezés a TVK-ba18.00
Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. A túrákon hajónként egy darab vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapká, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.