Barion Pixel
Betelt
Közepes
straighten 15 km
schedule 5 óra
11 500 Ft/fő
place more_vert flag
Esztergom
Pilismarót
outdoor_grill
Grill
restaurant
Étterem
wc
Mosdó
water_drop
Vízvételi lehetőség
shower
Zuhanyzó
hotel
Szállás
local_parking
Parkoló
home_repair_service
Csomagmegőrzés
charging_station
Telefontöltés

Esztergom - Pilismarót vízitúra

kayaking rowing

Ezen a túrán Esztergom belvárosát csodáljuk meg a víz felől majd útnak indulunk Pilismarót felé, ahonnan már nem kell visszaeveznünk!  

Túra leírás

Túránk Esztergomból, az EKK SE telephelyéről indul, a Franka-pályáról. A hajókat a Kis-Duna felőli oldalon tesszük vízre, innen indulunk el felfelé a vízen ki a Nagy-Dunára. A torkolatnál azonnal gyönyörű panoráma nyílik a vízben álló - ma már műemlékre - esztergomi szénrakodóra. Innen indulunk lefelé a Dunán. A Túra során elhaladunk az Esztergomi-bazilika mellett, mely a vízről kivételes látványt nyújt a kenusoknak/kajakosoknak, ahogyan az esztergomi vár is. Csaknem az egész Szent-Adalbert székesegyház belátható innen. A Duna-kanyar fővárosából kiérve is rengeteg szép látnivalóval kecsegtet a folyó. Kivételes növény és állatvilág mellett, megtekinthetjük a Helemba-szigetet, ami mellett elevezve azonnal láthatjuk majd a Kopasz-szigetet. Itt lehetőségetek lesz egy kis szusszanásra, mártózásra és a sziget felfedezésére. Tovább haladva megnézhetitek a pilismaróti öbölben található hajótemetőt, mely szintén egy kivételesen izgalmas látványt biztosít. Itt lassan el is érkeztek túránk végére, a pilismaróti strandra, ahonnan mi visszaszállítjuk a kajakokat, kenukat. A túra előtt lehetőségetek van letenni az autókat a célnál, ahonnan mi visszahozzuk a sofőrt/öket a starthoz, ahol mi biztosítjuk nektek a kötelező felszereléseket (mentőmellény, evezőlapát stb.), és indulhat a felejthetetlen Duna-túra, a Dunakanyar fővárosából, Esztergomból. 

Útvonal

Esztergom KKSE - Nagy Duna ág Keleti irányba - Pilismarót

Időrend
Találkozó Edztergom KKSE-nél10:00
Indulás kajakokkal vagy kenukkal11:00
Pilismarót17:00

Fontos tudnivalók

A vízitúrák nehézsége: A vízitúrán való részvételhez úszástudás szükséges. Túráinkon 12 éves kortól vehettek részt, gyermekbarát túra esetén már 6 éves is. A túrákon hajónként egy darab vízhatlan zsákot biztosítunk, melybe a telefont, személyes iratokat, pénztárcát meg lehet óvni az elázástól. A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetők, út közben több megállót és pihenőpontot is beiktatunk. 

Vízitúra tapasztalat: Túravezetőink minden túra előtt tartanak egy evezéstechnikai bemutatót és egy biztonsági eligazítást. Itt elmagyarázzák az eszközök használatát és a legfontosabb tudnivalókat. Túráink kezdők számra is teljesíthetők, igyekszünk oktatni és segíteni a tapasztalattal még nem rendelkezőket.

Vízitúra felszerelés: A túrákhoz mentőmellényt és evezőlapátot biztosítunk minden résztvevő számára. Szabad mozgást lehetővé tévő, strapabíró és gyorsan száradó túraöltözet és egy szandál vagy papucs viselése javasolt. Változékony idő esetére készíts be egy esőkabátot, nap ellen pedig sapká, szemüveget és naptejet, illetve nyáron szúnyogriasztót ;)  Fontos, hogy minden túrára készüljetek folyadékkal, lehetőleg vízzel. 

Jelentkezési és lemondási feltételek: A túra árát a jelentkezéskor zárolja a számládon a Barion. A túrát az indulás előtt 7 naptári nappal tudod lemondani, ebben az esetben a teljes összeg feloldásra kerül. A túra napján a Barion levonja a számládról a túra összegét, ha a túra a szervező által kerül lemondásra (árvíz, időjárási körülmények, balesetveszély) akkor a túra ára természetesen feloldásra kerül.